Voor professionals

 

Weet je even niet hoe je verder moet met een cliënt?

Zou je graag over een situatie willen sparren?

Wil je ondersteuning of samenwerken?

Met mijn unieke mix van kennis en ervaring help ik je graag.

Rouw is overal

Binnen alle gezinnen die je tegenkomt in je werk als (jeugd)hulpverlener speelt verlies. En daardoor ook rouw.

Wist je dat?

 

Want binnen al die gezinnen is iets aan de hand dat zij zelf liever niet hadden gehad. Een ouder heeft bijvoorbeeld persoonlijke problematiek waardoor het opvoeden niet lukt; er is iemand ernstig ziek of overleden; ouders zijn gescheiden en één van hen vormt binnekort misschien een samengesteld gezin met een nieuwe partner en diens kinderen; een kind woont in een pleeggezin; iemand verhuist naar een verzorgingshuis; er wordt een chronische aandoening vastgesteld; het toekomstbeeld valt in duigen omdat een kind psychiatrische problematiek blijkt te hebben; door ouderdom kan iemand steeds minder. En zo zijn er nog heel veel voorbeelden te noemen.

Verlies geeft pijn en dat geeft rouw. Rouwen is afscheid nemen van iets dat was. Rouwen hoort niet alleen bij de dood; rouwen doe je na elk betekenisvol verlies. In de meeste gevallen krabbelt iemand na een tijdje weer op krijgt het leven vorm met daarin het verlies verweven. Dat gaat de ene keer gemakkelijker dan de andere keer. In sommige gevallen lukt het niet (helemaal) om  het leven weer op te pakken. Dat is heel normaal.

En lukt dat even niet, dan is er hulp voorhanden.

 

Ook voor jou als professional, bij het vormgeven van het traject voor jouw cliënt.

Ik kan je helpen

Met mijn unieke mix van kennis en ervaring kan ik je helpen bij hoe je een cliënt kunt ondersteunen bij rouw en verlies.

Dit kan op verschillende manieren. Je kunt me inschakelen om:

  • te sparren over een cliënt(systeem)
  • (een deel van) de hulp vorm te geven (als onderaannemer / op zzp-basis)

Ook kun je een cliënt(systeem) naar mij verwijzen.

Wat heb ik te bieden

Als rouw- en verliesdeskundige, SCHIP-behandelaar en othopedagoog  heb ik een brede basis aan kennis en ervaring opgebouwd. Ik heb een groot analyserend vermogen en werk systemisch. Vanuit rust en compassie ben ik altijd zacht in mijn benadering en daarnaast doortastend waar nodig.

Binnen Rouw onder je dak heb ik een breed aanbod ontwikkeld, op basis van mijn (professionele) ervaringen en opleidingen. Zo is er een aanbod gericht op het weer oppakken van het leven na een ingrijpend verlies in de breedste zin van het woord: Verder na verlies. Daarnaast is er een aanbod gericht op het oppakken van het leven na een scheiding: Verder na scheiding. Hierbij kan ook aandacht zijn voor het samengestelde of samen te stellen gezin (stiefgezin). Een mogelijk onderdeel van Verder na scheiding is de SCHIP-aanpak.

 

Op deze onderdelen kan ik met jou als professional meedenken, sparren en samenwerken. Lees het aanbod op je gemak eens door en / of neem contact met me op om te onderzoeken wat ik voor jou en jouw cliënt(systeem) kan betekenen.

Contact

Neem gerust contact met me op voor meer informatie of een vrijblijvende, kosteloze kennismaking.

Je vindt mijn gegevens onder contact.

Na de kennismaking kun je bepalen of je al dan niet een traject bij Rouw onder je dak wilt starten.

 

Visie, missie en werkwijze

Wil je meer lezen over mijn visie en missie, klik dan hier.

Klik hier voor meer informatie over mijn werkwijze.

 

Aanbod

Verdriet bestaat omdat het liefde was.

Willy de Lang

Rouw onder je dak

Citroenvlinder 5

8607 HX Sneek

06 - 416 857 73

willy@rouwonderjedak.nl

rek. nr. NL22 RABO 0346 233 690

KvK 75956535

BTW NL003024206831

Pin It on Pinterest