Verder na verlies

 

Verlies

Iedereen maakt verlies mee in zijn of haar leven. Je rouwt om verlies van iemand die je bent verloren of iets dat je niet (meer) hebt. Een dierbare overlijdt of je weet dat hij of zij komt te overlijden; je hebt een onvervulde kinderwens; de hond waar je zo aan gehecht was, heb je moeten laten inslapen; je bent je baan verloren; je bent gescheiden of je ouders zijn gescheiden; je gezondheid laat je in de steek. Er zijn zoveel vormen van verlies.

En dan?

In de meeste gevallen krabbel je na een tijdje weer op en geef je je leven vorm, met daarin verweven je verlies. En ja, dat gaat de ene keer gemakkelijker dan de andere keer. In sommige gevallen lukt het niet (helemaal) om het leven weer op te pakken. Dat is heel normaal.

Verlies geeft pijn en dat geeft rouw. Rouwen is afscheid nemen van iets dat was. Rouwen hoort niet alleen bij de dood; rouwen doe je na elk betekenisvol verlies.

En lukt dat even niet, dan is er hulp voorhanden.

Hulp nodig?

Heb jij het gevoel dat je hulp kunt gebruiken, omdat het niet (helemaal) lukt om het leven weer op te pakken? Ik kan je helpen.

Hoe groot je verlies ook is, in principe is een mens in staat een verlies te overleven en dat wat er niet (meer) is te integreren in het leven na het verlies. Jij dus ook. Echt waar.

Ik kan je helpen om op verhaal te komen, zodat je vervolgens zonder mijn hulp weer verder kunt.

Verder na verlies

Ik kan je helpen door je te begeleiden bij het doorléven van een verlies en bij het dóórleven na een verlies. Dit doe ik door samen met jou te kijken hoe het komt dat je even niet weet hoe je verder moet. Waar kom je vandaan, waar ben je nu en waar wil je heen, zijn vragen die aan bod kunnen komen.

De begeleiding bestaat uit praten, maar ook uit bijvoorbeeld opstellingen maken en het gebruikmaken van creatieve werkvormen. Als we helder hebben hoe het komt dat je vastloopt, stellen we vast wat je graag wilt bereiken. Vervolgens help ik je op weg daar naartoe, zodat je, zodra je op verhaal gekomen bent, zonder mijn hulp verder kunt.

Waar ‘je’ staat, kan uiteraard ook ‘jullie’ gelezen worden. Ik werk systemisch, wat inhoudt dat ik zowel bij individuele trajecten als bij trajecten met (gezins)systemen aandacht heb voor de betekenisvolle mensen om je / jullie heen.

Contact

Neem gerust contact met me op voor meer informatie of een vrijblijvende, kosteloze kennismaking.

Je vindt mijn gegevens onder contact.

Na de kennismaking kun je bepalen of je al dan niet een traject bij Rouw onder je dak wilt starten.

 

Visie, missie en werkwijze

Wil je meer lezen over mijn visie en missie, klik dan hier.

Klik hier voor meer informatie over mijn werkwijze.

 

Aanbod

Verdriet bestaat omdat het liefde was.

Willy de Lang

Rouw onder je dak

Citroenvlinder 5

8607 HX Sneek

06 - 416 857 73

willy@rouwonderjedak.nl

rek. nr. NL22 RABO 0346 233 690

KvK 75956535

BTW NL003024206831

Pin It on Pinterest